Witajcie,
po kilku "burzliwych" :P negocjacjach ustaliłem z właścicielem firmy promocyjne ceny dla członków forum na foliowanie szyb - mogą również skorzystać z tej oferty "przyjaciele z innych klubów"
Świetna atmosfera ,rzetelna i fachowa obsługa - gorąco polecam.
Foliowanie oparte na folii Foliateca.
Adres:
TEEFKA Sp. z o.o.
ul. Jerzmanowskiego 37
30-836 Kraków
tel. (012) 296 04 81
fax (012) 296 04 82
Na temat folii możecie przeczytać na stronie www.foliatec.pl- osobiście polecam folie antyrefleksyjną - ten kto widział na żywo mój samochód wie o czym mówię.
Polecam
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
przykładowe ceny zamieszczę w środę - muszę dostać info od właściciela.
każda z cen będzie zależna również od tego na jakiej folii będzie robiony samochód(zwykła tonująca czy z chromoluxem-odbijająca promieniowanie uv,ciepło itd).
ciekaw jestem jak ta antyrefleksyjna wyglada - przy okazji najblizszego spotu w KR postaram sie nań przybyć /moze juz nowym autkiem :diabelski_usmiech /coby ujrzeć to cudo
trochę OT - nie wiecie czy zalożenie folii ingeruje w jakiś sposób w gwarancję auta ?
ciekaw jestem jak ta antyrefleksyjna wyglada - przy okazji najblizszego spotu w KR postaram sie nań przybyć /moze juz nowym autkiem :diabelski_usmiech /coby ujrzeć to cudo
Chyba refleksyjna ... :P
Jak wygląda - patrz zdjątko w moim podpisie :wink:
>trochę OT - nie wiecie czy zalożenie folii ingeruje w jakiś sposób w gwarancję auta ?
Z tego co pytałem to jak jest wymagane ściągnięcie obicia drzwi (a zapewne jest) to tracimy gwarancję właśnie na to co rozkręcimy. Jak pytałem w serwisie to doradzili mi, żebym przyjechał do nich wyciągnąć szyby a później jeszcze raz zamontować - chyba coś ok 280zł za tył.
Zdjęcia robione komórą pod pracą w cieniu (w słońcu te folie stają się jeszcze bardziej ciemne - w sensie mniej przepuszczalne i efekt lustra się jeszcze bardziej uwydatnia), natomiast w nocy wyglądają jak zwykłe czarne folie o niezbyt dużym stopniu przyciemnienia.
tomekjmopl, jak jeździłeś do Zielonek na piłkę to chyba jeszcze nie były przyciemnione? No i mógł byś się pojawić kiedyś w Krk na spocie i pokazać reszcie jak to wygląda w realu.
Była O1 która uratowała życie Silnik 2.0 APK - BRC Sequent 24
Była O1 Kombi 1.9 TDI AHF
President Johny II ASC + President
Jest Mondeo MK4 1.8 TDCI powered by HEKO
tomekjmopl, jak jeździłeś do Zielonek na piłkę to chyba jeszcze nie były przyciemnione? No i mógł byś się pojawić kiedyś w Krk na spocie i pokazać reszcie jak to wygląda w realu.
Nie bardzo kumam - przyciemniłem je w kwietniu 2007 roku, a na piłkę jeździłem i wcześniej i później :-)
P.S. Stała tam pod halą taka jedna OI faktycznie samotna wieczorami/nocami :P :P :P - na 100 % bez wlepy :twisted: - i wg mojego rozeznania na 100 % nie była Twoja :-), więc skąd wiesz o tej hali, kurde blaszka?? :wink: Staszek wypaplał??
tomekjmopl, to skoda co stała nie należała do mnie. Wcześniej jeździłem Fiatem UNO i jeździłem razem z Robertem od momentu kiedy przeniósł się do Naszej firmy.
Przyciemnienia może faktycznie nie zauważyłem bo i tak było ciemno :P
Dołączam się do prośby genio o podanie ceny za przyciemnienie.
EOT
tomekjmopl, to skoda co stała nie należała do mnie. Wcześniej jeździłem Fiatem UNO i jeździłem razem z Robertem od momentu kiedy przeniósł się do Naszej firmy.
Przyciemnienia może faktycznie nie zauważyłem bo i tak było ciemno :P
Dołączam się do prośby genio o podanie ceny za przyciemnienie.
No no no Krzychu - jestem pod wrażeniem, że mnie wogóle skojarzyłeś :-) Trzeba było od razu pisać, że MT St..... się kłania - to by MO odpowiedziało należycie A że skodzina, nie była Twoja to ja wiem, bo należała ona do niezbyt miłego Pana Ciecia :diabelski_usmiech
A wracając do tematu - Ceny w TEEFKA kolega nosferatus podaje w pierwszym swoim poście tego tematu.
Ja natomiast foliowałem w firmie Euroglass na Łokietka u Pana Grzegorza - http://www.euroglas.com.pl/. Cała impreza kosztowała 450 zł za tył zrobiony folią refleksyjną 15 (czyli o najmniejszym stopniu przepuszczalności światła) - wprawdzie znalazłem w Kraku taniej i to znacznie, ale jak zobaczyłem w jakich obskurnych garażach to robią, to odechciało mi się oszczędzać i wybrałem Euroglass - oczywiście nie żałuję . Nie ukrywam, że były też droższe zakłady - min. ten na Bierzanowie, co go kolega nosferatus tak zachwala :wink: - więc jak widzisz, decyzja o tym gdzie zrobię tę folię poprzedzona była szerokim rozeznaniem rynku krakowskiego :diabelski_usmiech , a wybór to była średnia ważona :wink: pomiędzy ceną a jakością usługi i profesjonalizmem zakładu. W tym miejscu zaznaczam, że nie mam żadnych korzyści z zachwalania firmy na Łokietka - mam nadzieję, że kolega nosferatus się nie pogniewa - po prostu odpowiadam kolegom żywo zainteresowanym moją realizacją tego tematu - należy pamiętać, że ja foliowałem rok temu i nie jestem zorientowany w obecnych poziomach cen :-)
Pozdrawiam i życzę jak najszybszej realizacji tematu - słoneczko praży przecież coraz mocniej :szeroki_usmiech
nie pogniewam się oczywiście.
Co do firmy Teefka - znam ich i wiem,że wykonują swoja robotę w 110% - współpracowałem z nimi w salonie samochodowym w którym pracowałem i nie mogłem sobie pozwolić aby klient który kupuje samochód za grubo ponad 100000zł ma na szybach założone gówno - praca jak i folie są najwyższej jakości - chłopaki nakładają na szyby folie firmy Foliatec a jej nie trzeba w żaden sposób reklamować - ugruntowana pozycja na rynku i najwyższej jakości produkty - a to niestety musi kosztować. Ceny jakie ustaliłem z właścicielem firmy są konkurencyjne do cen innych zakładów które nakładają folię innych producentów.
Najpóźniej w poniedziałek zamieszczę zdjęcia mojej srebrnej błyskawicy i przyciemnionych szyb. Albus_lupus widziałeś folię na moim samochodzie - na Tuning Show .
nosferatus, zgadza się i nie tylko na Tuning Show. KFC na Conrada to też przecież miejsce spotkań. :wink: Tak po za tym to szukam samochodu z szybkami delikatnie przyciemnionymi bo chce to zrobić na całym samochodzie w jednej tonacji.
Niestety ja mam już w samochodzie fabrycznie przyciemnione szyby (antyrefleks czy coś takiego) i wiem że muszę bardzo ostrożnie dobierać folię. Wiem jednak że odwiedzę w najbliższym czasie TEEFKE jak i Euroglas żeby sprawdzić co zaproponują.
Nie che przekraczać norm przyciemnienia w jakiś kosmicznych ilościach a nadać samochodowi "lepszy" wygląd.
nosferatus, przy następnym spocie nie omieszkam zobaczyć jeszcze raz Twoich szybek.
albus - nawet jeśli położysz najjaśniejszą folie na szyby to i tak przekroczysz normy(chodzi o przód ofkors)na następnym spocie zapraszam do mojej Skodiny to sobie sprawdzisz jak sie patrzy przez moje folie - jak dla mnie jest dobrze.
0
nosferatus, mi właśnie najbardziej chodzi przód :wink: ale jak będzie to przekroczenie o jakieś 5% to jeszcze jestem w stanie się wytłumaczyć ( tak mi się wydaje oczywiście). Jeżeli natomiast przekracza się "przepisy" o kilka naście % to wolę nawet z "nimi" nie dyskutować.
Zresztą ciągniemy topic który jest już dość intensywnie rozwinięty na tym forum.
Każdy robi to co uważa za słuszne i bierze na siebie ewentualne konsekwencje.
Komentarz